sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ajatuksia metsästä

Kuhankuonon reissusta inspiroituneena ja ensi viikon ohjelmaa miettiessäni... Ajattelin joka toinen päivä tehdä jotain.. erilaista. Huomenna pääsen rakkaan harrastuksen pariin, ratsastamaan. En ole mainostoimisto, mutta talli on siis Baldur, jota suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat tutustua Islanninhevoseen selväpäisten, asiakashevosiksi hyvin soveltuvien hevosten ja osaavan, motivoituneen opetuksen kanssa. :-)
Tänään päivä kului Kuhankuonon retkeilyreitistöllä, kävelimme n. 3 kilometriä suolla ja metsässä valokuvaillen ja jutellen Artun kanssa. Oli erittäin mukavaa! Keväämmällä varmasti menemme uudelleen ja toivottavasti oikein retkieväiden ja kesällä uimavarusteiden kanssa. Upea paikka. Vanhemmiten sitäkin sitten on alkanut arvostaa, vaikka koulun retket ko. kohteeseen olivat yleisesti ottaen "hirveetä kuraa". Oikein hävettää!

Erä-Suvi menossa!


En oikein tiedä miksi minun on jotenkin vaikeaa kirjoittaa tästä aiheesta, jotenkin nolottaa että "hehkutan" tästä netissä tai tulee sellainen olo että siellä ruudun takana vain nauretaan kun tiedetään millainen pyörylä mä olen.. Noh, anyways. Tulevalla viikolla haluan harrastaa jaksamiseni mukaan liikuntaa huomenna ratsain, keskiviikkona ja perjantaina ja jollain tapaa sunnuntaina. En vielä tarkalleen tiedä mitä, mutta tämä on yleinen ilmiö aikaisemmiltakin keväiltä, kun alan piristyä auringon näyttäytyessä. Haluaisin myös löytää unirytmin ja jaksaa tehdä läksyt joka päivälle.
Koska haluaisin aloittaa ratsastuksen jälleen säännöllisenä harrastuksena, ja olen hyvinkin tietoinen, että ratsastuksessa tarvittaisiin kokonaisvaltaista kehonhallintaa, enkä ole harrastanut muuta säännöllistä liikkumista kuin koulumatkat, aikoihin, minun tarvitsisi lisätä liikkumista rauhalliseen tahtiin.
Siispä pidän sopivana ajatuksena että keskiviikkona tekisin lihaskuntoa ja perjantaina vaikka uisin, viikonloppuna voisi keskittyä ulkoiluun jossakin muodossa. En ajattele mitään pitkäaikaisempaa, enkä suunnittele paljoa, etten kolmen viikon päästä joudu pettymään itseeni.
Latasin puhelimeeni Sports Tracker-ohjelman, jota aion pitää tulevan viikon mukanani.
Jokseenkin minua jännittää tiistai, sillä menen tapaamaan fysioterapeuttia polvieni vinoudesta johtuvan kipuilun vuoksi joka valitettavasti säteilee nykyään myös selkään, katsotaan, miten tämä vaikuttaa liikunnan lisäilyyn :/ Toivon kyllä että ratsastus helpottaisi näihinkin, selkä kun on alkanut äksyillä vasta tämän pidemmän tauon aikana.

JOS minä innostun, JOS minä saan pidettyä itsestäni kiinni, jaksaisitteko te lukijat lukea yrityksestäni lisätä liikuntaa ja yrittää tätä 3-4x/vko harjoittelua vaikkapa kesälomaan asti? En tiedä, rohkenisinko laittaa vaikka jonkinnäköisiä paino- tai mittajuttuja... Dieetistä ei ole kyse, vaan lihasvoiman parantamisesta, kiinteytymisestä, kehon, mielen hallinnasta. Olen suhteellisen sinut kehoni kanssa vaikka kuulenkin siellä täällä kommenttia "läski" ynnä muuta mukavaa... :-)
Ja kyllä, tiedän, että ruokavalion ja unen täytyy myös tulla kuvioon mukaan. Noh, mun ainut ongelma on viikolla mässäily ja huonot nukkuma-ajat. Mutta ihan tosi. Käyn välillä kesken koulupäivänkin kaupassa. Huomiseksi olen leikannut kurkkuviipaleita kouluun evääksi ja lopetan kaupassa käymisen. Menee rahaa, ja se vähäinenkin kävely ihan hukkaan. Tupakka tai alkoholi mulla ei edes ole ongelma, en tupakoi ja alkoholin käyttöni on harvempaa ku Turhapuron hampaat... :-D
Eli lisää liikuntaa ja vähemmän kaikkea mässäiltävää, tällä yritän lähteä liikkeelle.
Muutenkin ihan mukava viikko tulossa saanen olettaa, perjantaille & lauantaille tiedossa mukavaa ohjelmaa siskon luona. :-)

Noh, oisko mulla yhtään tukijoukkoja täällä??  Kuulostanko säälittävältä vai motivoituneelta (jolta ainakin yritän kuulostaa)? :D

4 kommenttia:

 1. Hyvä asenne Suvi ! ;)
  Muista et jos teet jonkun näkösen ohjelman itelles, niin älä tee liian rankkaa, et jaksat sen sit suorittaa :) Ja muista että pelkät reippaat kävelylenkitkin on jo jotain (:

  Rakkaudella Ida, en jaksanu kirjautua :D

  VastaaPoista
 2. Pitää pysyy positiivisen ja muistaa, et aina pieniki liikunta on liikuntaa! Ei pidä tehdä siit mitää pakkoo, pitää liikkuu koska se on kivaa, pitää vaa löytää oma laji!
  Syömine sit taas vaatii vaa sitä itsekuria...jota tunnetusti ei minullakaan ole =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kohtalotoveri <3
   Jep, just sen takia että mulla ei ole itsekuria... siis jos asettaisin itseni kokonaisvaltaiseen LAKKOON, olisi herkutteluun ratkeaminen 110% todennäköistä. Nyt yritän vain pysyä koulupäivät koulussa & panostaa terveelliseen evästykseen (ei suklaata tms). Ja kauppaan en lähde vain makeanhimossa. :)

   Ja oman lajin etsintä oli tänään tässä, mä pysyn hevosen selässä :) Ja yritän motivoitua kuntosalin ja kevyen lenkkeilyn/luonnossa liikkumisen kanssa. :)

   Kiitos kommentistasi ! :)

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen ja kaikkiin julkaistuihin kommentteihin vastataan! :-) Muista hyvä mieli ennen kuin kirjoitat! :-)