tiistai 19. maaliskuuta 2013

Fyysinen terapia olikin henkistä

Jep, taiteellinen otsikko, mutta mulla on edelleen osittain eilisen huippu fiiliksen ja sitten tämänpäiväisen fysioterapiakäynnin jälkeen entistä positiivisempi fiilis, vaikka mun polvien tilanne ei niin hyvä olekaan ja niinhän mä vähän oletinkin.

Mun polvet on voimakkaasti ensinnäkin yliliikkuvat ja toisekseen ne polvet taipuu niin, että kun painon tarttis olla sisäsyrjillä, ulkosyrjillä se kuitenkin on ja aiheuttaa virheasennon jalkateriin, nilkkoihin, polviin ja myöskin lantion kautta selkään. Ja kyllä, se on kivuliasta!!! Eli nykyään mun yöunet loppuu yleensä kesken myös niinä aamuina kun herätys olisikin 7:15, herään aiemmin koska särkee. Ja huomattava notko on selässä.

Ja sitten tapahtui yksi, no, ihme! Kun olin hetken seissyt tasapainotyynyn päällä ja tutustunut jalkojeni uuteen asentoon ja laskeuduin ja yritin samaa lattialla, otti fysioterapeutti mittanauhan ja pyysi ensin seisomaan.. no, tulevalla vanhalla tavalla. Mittanauha näytti surullisen suuren luvun... mutta kun aseteltiin jalat oikein ja selkä suoristui, lähti mitasta noin viisi senttiä pois! Vyötäröni on todellisuudessa 5 senttimetriä kapeampi, mutta virheasentoni vaikuttaa siihenkin.

Sain fysioterapeutilta lihasharjoitusohjeita, joista kahta teen päivittäin ja erikseen ohjeet kuntosaliharjoitteluun. Päivittäiset harjoitukset ovat 5min tasapainotyynyllä ja polvien sisäsyrjien lihasten voimistamista palloa jalkojen väliin puristelemalla.
Kuntosalille sain toimeksiannon mm. jalkaprässissä tehdä oikein huolella harjoitteet ja muistutettiin että aloitellaan erittäin pienellä painolla, jotta kaikki toistot jaksaa tehdä hyvin eikä kipeytä polvia yhtään enempää.

Perjantaina pääsen kävelyanalyysiin, jonka perusteella minulle teetetään yksilölliset pohjalliset. Vähän jännittää, vaikka mitään sen kummempaa kipua ei ole tiedossa. Vaikkakin tiedän että tämä polvien suoristaminen tulee olemaan (lihas)kivulias projekti. Ja kun pohjalliset tulevat saan aloittaa lenkkeilyn 20 minuutin pätkissä sauvojen kanssa.

Eli tämän viikon ohjelma näyttäisi ikään kuin tältä


 • Maanantai
  • ratsastus n. 60 minuuttia + hevosen hoito
 • Tiistai
  • vapaapäivä
  •  fysioterapian harjoitteet joka päivä vaikken niistä mainitsisikaan
 • Keskiviikko
  • salikäynti 60 minuuttia, 3x15 toistoin
 • Torstai
  • vapaapäivä
 • Perjantai
  • salille/uimaan?
 • Lauantai
  • vapaapäivä
 • Sunnuntai
  • ulkoilua/salille/ratsastusta, riippuu mahdollisuuksista ja fiiliksistä :-)
Niinkuin ehkä tein selväksi, mitään dieettiä tämä ei ole, mutta lihasvoimaa täytyy jalkoihin saada jotta suoristuminen helpottuisi. Olen myös edelleen jatkamassa niin sanottua kauppalakkoani ja olen vaihtanut maitosuklaan kokonaan tummaan suklaaseen jota ei ole läheskään niin helppo mässäillä kuin niitä tavallisia.
Polvia jomottaa mutta positiivisin mielin eteenpäin ja ajattelin tämän yllä olevan ohjelman säilyttää samanlaisella rungolla sinne koulun loppuun saakka eli noin 11 viikkoa. Tosiaan millekkään sen pidemmälle lenkille en pysty suuntaamaan vielä ennen kuin saan pohjalliset ja silloinkin  ohjeistus oli 20 minuuttia ja vähitellen lisätä sitten pituutta, koska ne pohjalliset tulevat tuottamaan kuulemma jonkin verran tuskaa...


No mutta huomenna olisi ensimmäinen salikäynti edessä! Toistoja suunnittelin myös fysioterapeutin kanssa eli aloittelijalle sopivilla painoilla 3x15 harjoitteita eli noin tunnin ajattelin siellä salilla viettää. :-) Eli luultavasti palailen huomenissa salitunnelmin!

Päivän asu joka on ollut jo esillä Instagramissa:
Paita / KappAhl / Viininpunainen toppi (kyllä se on siellä) / Vero Moda / Housut / KappAhl / Kello / O.n.e Kultajousi /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen ja kaikkiin julkaistuihin kommentteihin vastataan! :-) Muista hyvä mieli ennen kuin kirjoitat! :-)